Hyvän kotisivun ABC

 

Toimivat kotisivut tarjoavat tärkeän kontaktipaikan sinun ja asiakkaidesi välille. Kotisivujen avulla tavoitat uusia asiakkaita, lisäät tietoisuutta tuotteistasi tai palveluistasi ja pääset esittelemään töitäsi. Nykyaikaiset kotisivut myös antavat yrityksestäsi luotettavamman kuvan. 

 

Kotisivujen kolme tärkeintä

Kotisivuilla on meidän mielestämme kolme pointtia, jotka yhdessä muodostavat toimivat kotisivut:

A) Hyvä visuaalisuus

B) Tekninen toimivuus

C) Uniikki, hakukoneystävällinen teksti

Jos joku edellä mainituista on heikkoa tai puuttuu kokonaan, sivusto ei ole paras mahdollinen. Käydään näitä läpi yksi kerrallaan.

 

Visuaalisuus

94% kävijöistä perustaa ensivaikutelmansa yrityksestä pelkästään sivuston visuaalisen ulkonäön perusteella. 75% pitää huonoa verkkosivun visuaalisuutta syynä siihen, etteivät luota kyseisen yrityksen palveluihin tai tuotteisiin. Tänä päivänä sivujen visuaalisella ulkoasulla on siis todella paljon merkitystä. 

 

Tässä aikoja, joka ihmisellä menee kotisivuille päätyessään

0,05 s mielipiteen muodostaminen yrityksestä

2,6 s sivujen nopea silmäily 

3,0 s jälkeen 40% poistuu sivustolta, joka ei vakuuttanut

7s – tässä ajassa hurmaat asiakkaan sivustosi avulla

 

Tekninen toimivuus

Sivuston tekninen toimivuus riippuu monesta asiasta ja sitä voidaan testata mm. nopeustestillä ja erilaisilla SEO-testeillä. Sivustoon kytketyn kävijäseurannan avulla päästään näkemään sivuston kehitystä, tulotapoja, liikenteen määrää, ja näiden avulla kehittämään sivustoa. Ilmaisessa kävijäseurannan työkalussa Google Analyticsissä näkee myös sivuston keskimääräisen latautumisajan. 

Koodin selkeys auttaa sivustoa latautumaan nopeasti. Lisäksi nopeuteen vaikuttaa palvelintilan sijainti.

Myös domainilla on tärkeä osa kokonaisuudessa. Kirjoitimme hyvästä domainista ja sen valinnasta aiemmin täällä.

 

Hakukoneystävällinen teksti

Laadukas, hakukoneystävällisesti kirjoitettu teksti on tärkeimpiä tekijöitä sivuston luonnollisessa Google-löydettävyydessä. Hyvä hakukoneystävällinen teksti on sujuvaa, oikeakielistä ja aina uniikkia. Tämä antaa parhaat mahdolliset lähtökohdat löydettävyydelle. Jos jossain oiotaan mutkia, voi käydä köpelösti – esimerkiksi tekstin suorasta kopioinnista voi napsahtaa Google-rangaistus.

 

Kun etsit kotisivuja, joissa kaikki kolme toteutuvat, käänny meidän puoleemme! Meillä kaikki kuuluvat pakettiin – ota yhteyttä ja tehdään teillekin toimivat kotisivut!