Instagram haluaa vähentää palvelun käytön tuomia paineita – saattaa muuttaa tykkäykset näkymättömiksi

New York Post uutisoi hiljattain Instagramin mahdollisesta tulevaisuuden uudistuksesta. Somen tuoma painehan on ollut keskustelujen keskiössä jo pidempään. Varsinkin nuorille some luo liikaa paineita omasta ulkonäöstä ja omista palveluun julkaistavista kuvista. Tämänkaltainen trendi on johtanut siihen, että tykkäysten määrä on se, mikä merkitsee ja antaa käyttäjälle arvon. Mitä enemmän julkaisulla on tykkääjiä, sitä suositumpi ja arvokkaampi käyttäjä on.

 

New York Postin artikkelissa Instagramilta asiaa kommentoidaan näin: ”Haluamme, että seuraajat keskittyvät siihen, mitä jaat, eikä siihen, kuinka monta tykkäystä julkaisusi saa.” Instagram onkin sittemmin kaavaillut ominaisuutta, jossa vain julkaisun tekijä näkee sen saamat tykkäykset. Uutta ominaisuutta ei kuitenkaan ole tarkoitus vielä julkaista: ”Emme testaa tätä tällä hetkellä. Etsimme kuitenkin koko ajan tapoja vähentää Instagramin tuomia paineita.”

 

Aika näyttää, tuleeko ominaisuus tulevaisuudessa käyttöön. Koko artikkelin pääset sillä välillä lukemaan tästä.

 

Mitä jos yrityksesi haluaisi hyödyntää Instagramia markkinoinnissa? Ota meihin yhteyttä ja tarjoamme teidänkin yrityksellenne räätälöidyn kokonaisuuden somenäkyvyyden nostamiseen!