Joulu tulee, oletko valmis?

Jouluun on enää 5 viikkoa – nyt siis viimeistään yrityksen kannattaa tarttua joulun aikaan ja olla esillä! Joka vuosi ihmisten ostokäyttäytyminen muuttuu, ja muutoksista on tärkeää olla perillä. Listasimmekin nyt alle 5 hyvää ajankohtaista tärppiä joulun ajalle!

 

1. Ihmiset ostavat isommin ja aiemmin

Vuonna 2018 43% ihmisistä aloitti jouluostoksien teon marraskuussa tai aiemmin. Varmista siis, että yrityksesi on esillä reippaasti ennen joulua – ihan viimeistään nyt marraskuussa!

 

2. Ostajat arvostavat hyvää asiakaskokemusta

Nykypäivän hyvä asiakaskokemus syntyy laadukkaasta asiakaskohtaamisesta kanavasta riippumatta. Ihmiset kaipaavat palvelua eri tavoin, ja yrityksen on hyvä olla esillä ja valmiina palvelemaan asiakkaita monikanavaisesti. Varmista siis, että asiakas saa laadukasta palvelua, oli se sitten somessa annettu kommentti, asiakaspalveluun soitettu puhelu tai verkkokaupassa tilaaminen. Monilla yrityksillä on myös verkkosivuillaan käytössä chat-ominaisuus, jossa asiakkaat voivat olla yritykseen yhteydessä entistä nopeammin ja vaivattomammin. 

 

3. Ikkunashoppailu siirtyy mobiiliin

Ikkunashoppailu on siirtymässä puhelimiin, ja yksi tämän hetken trendikkäimmistä näyteikkunoista on Instagram Stories. 69% ihmisistä pitää Instagramin tarinat-osiota oivana tapana löytää ja tutustua uusiin tuotteisiin ja palveluihin. Stories lisää ihmisten kiinnostusta tuotteisiin ja palveluihin, ja siellä voit tarjota lisää tietoa tuotteistasi visuaalisella tavalla. 

 

4. Ihmiset ostavat kivijalkaliikkeistä

Vaikka verkkokauppa kasvaa, kivijalkaostaminen säilyy. Ihmiset haluavat itse nähdä tuotteet ja arvostavat kauppojen joulun ajan ilmapiiriä, jota on vaikea jäljitellä netissä. Lisäksi ihmiset ostavat kivijalassa viettääkseen aikaa perheensä kanssa yhdessä jouluostoksilla. 

 

5. Isoista ostotapahtumista on tullut maailmanlaajuisia

Jättimäiset ostopäivät, kuten Black Friday, Cyber Monday ja Singles Day ovat tulleet Suomeen maailmalta, ja samalla valloittaneet koko maailman. Nämä ostospäivät ovat ihmisillä nykyään jo hyvin tiedossa, ja monet odottavat vesi kielellä alennustarjouksia – varmista siis tarjoustesi näkyvyys näinä päivinä, sillä ihmiset ovat varmasti valmiita ostoksille!

 

Lähde: Facebook

 

Haluaako yrityksesi olla esillä ja asiakkaiden tavoitettavissa? Ota meihin yhteyttä – autamme vuoden ympäri!