Kaikki ilo irti Instagram Storiesista

 

Instagram Stories on Instagramin tarjoama tarina -ominaisuus, jonka avulla käyttäjät voivat jakaa valokuvia ja videoita seuraajiensa nähtäväksi 24 tunnin ajaksi. Yleisin yritysten tarjoama sisältö Storiesissa on behind the scenes -materiaalia eli viestintää yritysten arjesta. Vaikka Stories on julkaistu jo elokuussa vuonna 2016, se on edelleen monelle yritystilille täysin tuntematon ja hyödyntämätön. Viimeistään nyt yrityksesi kannattaa kokeilla Storiessin tarjoamia ominaisuuksia, joiden avulla kuvista ja videoista voidaan tehdä visuaalisia ja huomiota herättäviä.

Kokeile ainakin näitä toimintoja saadaksesi kaiken ilon irti Instagram Storiesista:

 
Fontit ja filtterit

Stories tarjoaa visuaalisuuden helpottamiseen muutaman fontti -ja filtterivaihtoehdon. Niiden avulla tekstin lisääminen ja tarinoiden yhtäläistäminen on helppoa. Kokeile esimerkiksi konekirjoituskirjaisinta tai vahvaa -kirjaisinta. Lisäksi voit lisätä tekstille taustavärin, jonka avulla korostat sanomaasi.

 

Gifit ja tarrat

Stories tarjoaa laajan ja vaihtelevan kirjaston erilaisia liikkuvia gif-kuvia ja piirrostarroja. Hauskojen gifien avulla voit herättää seuraajiesi mielenkiinnon. Muista kuitenkin maltillisuus! Liika on aina liikaa, etkä varmasti halua ärsyttää seuraajiasi omilla julkaisuillasi.

Muista kuitenkin sijoittaa kaikki elementit järkevästi. Yleensä kannattaakin suosia kuvien ja videoiden tyhjimpiä kohtia, kuten taustalla näkyvää taivasta ja jättää tilaa kuvan keskiössä olevalle asialle.

 

Seuraajien aktivointi

Sosiaalisessa mediassa vuorovaikutteisuus on tärkeää. Tarinoihin on mahdollista lisätä erilaisia kyselyalustoja: kysymys, kysely tai emojislider -pohjien avulla. Heitä seuraajillesi mielenkiintoisia kysymyksiä tai kerää erilaisia tilastoja! 

 

Videoiden vaihtoehdot

Stories tarjoaa monia erilaisia mahdollisuuksia videojulkaisuja varten. Perinteisen videon sijaan, voit kokeilla esimerkiksi bomerangia tai superzoomia, joiden avulla voit erottua joukosta. Bomerang räpsäisee muutaman kuvan kuvasarjan, josta se muokkaa looppaavan videon, kun taas Superzoomin avulla teet zoomaavia videoita kera erilaisten ääniefektien ja animaatioiden. 

 

Instagram Live

Voit jakaa myös live-videota seuraajillesi reaaliaikaisesti. Live-video ei tallennu profiiliisi, ellet jaa siitä uusintaa tarinaasi. Seuraajasi saavat ilmoituksen, kun asetut live-tilaan ja he voivat seurata videotasi Storiesin kautta. Katsojat pääsevät kommentoimaan ja tykkäilemään videosta reaaliajassa, jolloin kaikki videon katsojat näkevät tykkäykset ja kommentit.

 

Linkit

Storieseihin voidaan lisätä erilaisia linkkejä, jotka ohjaavat esimerkiksi yrityksen www-sivuille tai YouTube-kanavalle. Tämä toiminto on tällä hetkellä käytettävissä ainoastaan yritystileillä, joilla on yli 10 000 seuraajaa.

 

Kohokohdat

Instagram Storiesit näkyvät seuraajille ainoastaan 24 tunnin ajan, ellet lisää niitä profiilisi kohokohtiin. Kohokohdat löytyvät profiilikuvasi alta. Kohokohtia voidaan tehdä useampia eri teemoittain ja pääsetkin otsikoimaan ja valitsemaan kansikuvat niistä jokaiseen aina sisällön mukaisesti. Kohokohtia voidaan muokata ja niihin voidaan lisätä sisältöä aina sitä mukaan, mitä tarinoita julkaistaan.

 

Tarinat, joihin sinut on merkattu

Mikäli sinut merkataan toisen profiilin julkaisemaan tarinaan, saat merkinnästä ilmoituksen postilaatikkoosi viestipyyntönä. Pystyt sitä kautta jakamaan saman tarinan myös omaan tarinaasi ja tätä mahdollisuutta kannattaakin hyödyntää!

 

Instagram Storiesiin on turha luoda mitään tiettyjä rutiineja, vaan kokeile rohkeasti uusia juttuja ja näe mitkä ominaisuuksista toimivat omalla kohdallasi!

 

Lue Instagram-mainonnan toteuttamisesta meidän kanssamme TÄÄLTÄ!