Olemme osa Kaleva Mediaa

Kuten otsikko jo kertookin: olemme osa Kaleva Mediaa ja haluaisimme tutustuttaa sinutkin yhtiöperheeseen!

Hieman yli vuosi sitten, lokakuussa 2017 meistä tuli osa Kaleva-konsernia, joka nykyään tunnetaan nimellä Kaleva Media. Olemme edelleen se sama Pro Ratas – ainoan eron tekee se, että nyt takanamme on ison konsernin tuki, josta saamme lisää virtaa moniin toimintoihimme.

Kalevalla on yli sadan vuoden historia Oulun ja Pohjois-Suomen merkittävimpänä mediatalona. Tällä hetkellä olemme matkalla merkittäväksi ja monipuoliseksi sisältöjen ja vaikuttamisen yhtiöksi, jonka dna:ssa elää paikallisuuden syvä ymmärtäminen. Kaleva Media tarjoaa laadukasta paikallista journalismia, sisältötuotteita sekä mainonnan kokonaisratkaisuja erilaisissa digitaalisissa kanavissa ja painetussa mediassa. Palveluihimme kuuluvat mainos- ja sisällöntuotannot, mainostilat ja -ratkaisut, kampanjasuunnitelmat, mainonnan mittaaminen, erilaiset palvelukonseptit sekä paino- ja jakelupalvelut. Tarjoamme tuloksia, tavoittavuutta ja tehoa avaimet käteen -palveluna.

 

Juuret pohjoisessa

Kaleva Media juontaa juurensa Kaleva-lehdestä, joka täyttää tänä vuonna komeat 120 vuotta. Viimeisen parin vuoden aikana Kaleva Media on kasvattanut paikallisten julkaisujen määrää sekä luonut uutta liiketoimintaa ostamalla markkinointi- ja alustapalveluyrityksiä. ”Halusimme säilyttää konsernin nimessä Kalevan, sillä nimellä on Pohjois-Suomessa pitkät perinteet. Konsernin kasvaessa meille on nyt tärkeää luoda mielikuvaa mediatalosta, joka tarjoaa laadukkaita paikallisia sisältöjä ja palveluja. Kasvamme valtakunnalliseksi paikallisten palvelujen kautta” sanoo Kaleva Median toimitusjohtaja Juha Laakkonen.

Kasvua onkin tullut ja tällä hetkellä meitä on Kaleva Mediassa yhteensä yli 800 ammattilaista.

 

Mistä näin iso konserni sitten koostuu?

Kaleva Mediaan kuuluu julkaisuja ja palveluita pohjoisesta etelään. Medioihin kuuluu tällä hetkellä viisitoista pohjoisen julkaisua: Kaleva, Kale!, Lapin Kansa, Lounais-Lappi, Uusi Rovaniemi, Forum24, Raahen Seutu, Raahelainen, Pyhäjokiseutu, Oulu-lehti, Rantalakeus, Iijokiseutu, Siikajokilaakso, Koillissanomat, Pudasjärvi-lehti, Kolmiokirja sekä niiden kattavat digitaaliset kanavat ja palvelut. Markkinointipalveluita tarjoavat etelässä sijaitsevat vaikuttajamarkkinointiin ja sen suunnitteluun erikoistunut Indieplace, Suomen suurin paikallisten tarjousten markkinapaikka Offerilla sekä me, Pro Ratas.

 

120 vuotta paikallisuuden puolesta

”Paikallisuuden puolesta – vuodesta 1899” – siinä kiteytettynä Kaleva Median brändilupaus. Paikallisuuden käsite kuitenkin muuttuu digitalisaation myötä, mikä taasen antaa mahdollisuuden tarjota syvempää paikallisuutta, joka on enemmän kuin alueellisuutta. Se on tietoa omaksi koetuista asioista ja palveluita, jotka rikastuttavat erilaisten digitaalisten tai alueellisten yhteisöjen elämää.

”Tutkiessamme mediamarkkinaa ja alati muuttuvaa kuluttajakäyttäytymistä havaitsimme, miten tärkeä rooli paikallisuudella on edelleen kuluttajille. Vaikka yhtiössämme on monia erilaisia julkaisuja ja yrityksiä, meitä yhdistää yhteinen visio ja tekemisen tarkoitus. Unelmamme on olla paikallisuuden maailmanvalloittaja, joka lisää ihmisten ymmärrystä ja yhteisöllistä yhteenkuuluvuutta”, kertoo Kaleva Median viestintä- ja kulttuurijohtaja Anna Kärävä.

 

Unelmamme, tarkoituksemme ja arvomme

Unelmamme on olla paikallisuuden maailmanvalloittaja, joka lisää ihmisten ymmärrystä ja yhteenkuuluvuutta juuri heitä kiinnostaviin asioihin ja yhteisöihin. Tarkoituksenamme on muuttaa paikallisuuden käsityksen läheisyydeksi ihmisiä ja asioita kohtaan, mikä on enemmän kuin alueellisesti rajautuva paikallisuus. Tavoitteenamme on, että vuonna 2022 jokainen suomalainen käyttää jotakin Kaleva Median palvelua. Lisäksi teemme töitä myös sen eteen, että tulevaisuudessa Kaleva Media on yksi Suomen kiinnostavimpia ja innostavimpia media-alan työpaikkoja.

 

Arvomme

Tinkimätön luotettavuus on kaiken toimintamme ydin.

Luotamme itseemme, toisiimme ja kumppaneihimme. Toimimme itse niin, että luottamus meitä kohtaan säilyy vahvana.

Olemme rohkeita kehittymään, intohimoisia uudistumaan.

Uskallamme yrittää, kokeilla ja erehtyäkin.

Saavutamme yhdessä.

Teemme työtä yhteisten päämäärien eteen ja iloitsemme saavutuksistamme. Vain yhdessä tekemällä voimme tähdätä korkeammalle.

Arvostamme jokaista ihmistä.

Olemme avoimia ja inhimillisiä toisia ihmisiä kohtaan. Kunnioitamme ja kuuntelemme toisiamme.

Kannamme vastuun.

Otamme oma-aloitteisesti vastuun itsestämme, ympäristöstä ja yhteiskunnasta.

 

Siinäpä tiivistettynä se, mitä Kaleva Media on ja mihin suuntaan olemme yhtiöperheen kanssa yhdessä menossa! 
Jos haluat tietää lisää, Kaleva Median omat nettisivut löydät täältä: kalevamedia.fi