Videot trendaavat – ja syystä

 

Lähes 50% katsoo jonkin yrityksen videon ennen käyntiä kivijalkaliikkeessä. Videon katsomisen jälkeen 64% käyttäjistä ostaa tuotteen todennäköisemmin. Videot siis selkeästi sitouttavat ja lisäävät konversioita. Videot ovat trendanneet somessa jo tovin, ja esimerkiksi Facebookissa julkaisut, joissa on video, saavat 135% suuremman kattavuuden kuin kuvalliset julkaisut. Videoita ja niiden näkymistä kannattaa kuitenkin hyödyntää myös somen ulkopuolella. Video kannattaa ladata YouTubeen, upottaa kotisivuille ja myös optimoida löydettävyydeltään paremmaksi. Videoiden trendi siis ulottuu laajalti moneen suuntaan ja kanavaan. 

 

Videot hakutuloksina 

Videoiden osuus Googlen hakutuloksissa on lisääntynyt roimasti. Google suosii hakutuloksissaan laadukasta sisältöä, ja tässä sisältötulvassa laadukkaat videot pärjäävät hyvin. Google omistaa videopalvelu YouTuben, jolloin sinne ladatut videot listautuvat hakutuloksiin myös Googlessa. YouTube onkin Googlen jälkeen toiseksi suurin ja suosituin hakukone – se kannattaa siis ehdottomasti valjastaa myös yrityksen käyttöön, jos yrityksellä on omia videoita. 

Videot sijaitsevat hakutuloksissa korkealla. Ensimmäiset kaksi hakutulosta ovat mainoksia, mutta sen jälkeen orgaanisissa tuloksissa kolmen perinteisen tekstimuotoisen tuloksen jälkeen tulee kolme videotulosta – nämä kannattaa siis hyödyntää, jos mielii lisää orgaanista näkyvyyttä.

 

Millaisia videoita Google sitten suosii?

Backlinkon mukaan suosituimpia videosisältöjä ovat etenkin kouluttavat videot: tutoriaalit ja how to-videot. Lisäksi ihmiset hakevat paljon myös arvosteluita ja ”unboxing”-videoita, jos kyseessä on jokin kulutustavara, josta potentiaalinen asiakas toivoisi vielä lisätietoa. Tällainen tuote voisi olla esimerkiksi jokin  pienelektroniikkalaite, kuten puhelin tai kuulokkeet. 

Jos yrityksesi myy esimerkiksi polkupyöriä, mikäs sen parempi video, kuin ohjevideo pyörän kokoamiseen. Videolta asiakkaan on helpompi seurata kasausta, kuin perinteisestä paperioppaasta (mistä varmasti jokaisella meillä on jos jonkinmoista kokemusta). Tällaisen videon avulla tarjoat suoraan lisäarvoa asiakkaalle.

 

Muista myös optimoida videosi

Videoiden optimointi kannattaa – jos videosi listautuu hyvin hakutuloksissa, saat lisää laadukasta liikennettä sivustollesi. Videoita kannattaa siis optimoida samalla tavalla kuin tekstisisältöjäkin. Optimoinnissa tärkeää on keskittyä etenkin otsikkoon ja kuvaukseen. Käytä sellaista otsikkoa, josta selviää videon sisältö, ja joka on houkutteleva ja informatiivinen. Otsikossa on hyvä olla myös hakusanoja, joilla videon haluaa löytyvän (sekä Googlesta että YouTubesta). Jos itselläsi ei ole listaa hakusanoista, joilla haluat videon löytyvän, voit tehdä sellaisen helposti YouTuben haun avulla. Kirjoita hakukenttään sana tai lause, ja YouTube ehdottaa siihen lisäyksiä. Näitä YouTuben ehdottamia hakutermejä/lauseita kannattaa käyttää videon otsikossa, sillä ne ovat juurikin niitä sanoja, joilla juuri sen kaltaista videosisältöä oikeasti haetaan. 

 

Video kotisivuilla

Kotisivuilla oleva video voi nostaa konversioita jopa 80%. Kotisivuilla oleva video auttaa sivua myös indeksoitumaan paremmin hakukoneissa. Laadukas kotisivuvideo vakuuttaa asiakkaan saapuneen oikealle sivulle. Otathan kotisivuvideossa huomioon, että se on räätälöity kotisivuille ja nopeaan latautumiseen!

 

Videot trendaavat siis aika lailla joka puolella. Jos haluat valjastaa laadukkaat videot yrityksesi käyttöön, ole meihin yhteydessä!