Yksi video kaikkiin kanaviin!

Varmasti jokainen on jo törmännyt tutkimuksiin videomainonnan tehosta. Monelta myös löytyy video, toiset ovat teettäneet jo useampiakin. On kuitenkin hyvä lähteä pohtimaan sitä, mitä videolla haluaa saavuttaa, kuka kohderyhmässä on ja missä kanavassa videota haluaa käyttää, sillä näillä on suuri merkitys millaisen videon tulisi olla. Yksi video ei siis välttämättä ole paras ratkaisu kaikkiin kanaviin. Mutta miksi?

 

Videot somessa – ota huomioon nämä asiat

Otetaan esimerkiksi Facebook ja Instagram. Suurin osa käyttäjistä tutkailee uutisvirtaansa mobiililaitteesta ja yleensä selaaminen tapahtuu vieläpä melko nopeassa tahdissa. Jotta saat videollesi mahdollisimman paljon huomiota, se kannattaa toteuttaa normaalin vaakamuotoisen version sijaan vertikaalina eli pystysuuntaisena, jotta video peittää mahdollisimman suuren osan näytöstä saaden siten enemmän huomiota Facebookia selaavalta ihmiseltä. Lisäksi on tärkeää, että brändisi tunnistetaan videolta heti ensimmäisten sekuntien aikana, sillä vaikka video ohitettaisiin, näkyy brändi ja sen logo kuitenkin uutisvirtaa selaavalle ihmiselle. Ja jotta videotasi ei selattaisi ohi, aloita räväkästi ja kiinnitä katsojan huomio ja mielenkiinto! Uutisvirtaa selataan usein niin bussissa, työpaikalla kuin marketissa: suuri osa katsoo sitä siis äänettömänä. Tällöin olennaisinta on huomioida se, että pelkän musiikin avulla katsojan mielenkiintoa ei herätetä, ja vaikka äänitetty tarina olisi kuinka mielenkiintoinen, sitä ei kuulla. Huomio herätetään visuaalisuudella sekä kirjoitetulla tekstillä eli tekstigrafiikalla. Ja jos videosi sisältää puhetta, varmista, että olet lisännyt siihen tekstityksen.

 

Kotisivuilla oleva video voi olla pidempi

Oletko jo kuullut, että kotisivuilla oleva video auttaa sivua indeksoitumaan paremmin myös hakukoneissa? Bannerivideossa voit esitellä sijaintia ilmakuvalla, korostaa tuotevalikoiman laajuutta, näyttää lähikuvana esimerkiksi tuotantoa jne. Mutta muista, että tällaisessa videossa äänillä ei ole merkitystä eikä myöskään tekstigrafiikalla. Valitse banneriin siis video, joka on kelaus tärkeimmistä tuotteista ja palveluista – videon on tarkoitus vakuuttaa ihminen: hei, olet todellakin saapunut oikealle sivulle! Kotisivuilla videon pituus ei ole olennaista, vaan olennaista on vakuuttavuus.

 

YouTubessa äänillä on merkitystä

Yksi käytetyimmistä videoalustoista on YouTube. Tätä kanavaa katsotaan lähes poikkeuksetta äänillä, joten täällä äänet ovat olennainen osa huomion herättämistä visuaalisuuden ohella. YouTubessa videoita katsottaessa eteen tulee videomainoksia, jotka voi ohittaa ensimmäisen 5 sekunnin jälkeen. Lisäksi YouTubessa on niin sanottuja bumper-videoita, joita ei voi ohittaa laisinkaan. Bumper-mainosvideoiden maksimikesto on 6 s, joten jos sinulla on vain nämä muutama sekunti aikaa kiinnittää ihmisen huomio, käytä se hyödyksi! Tuo brändisi ja sen logo esille vähintään ensimmäisen 5 sekunnin aikana, jotta se jää mieleen. Yleisesti YouTubessa käytetään vaakaversioisia videoita, mutta kanavan mobiilikäyttö on niin suurta, että sielläkin kannattaa harkita jo vertikaalin eli pystyvideon käyttöä.

 

Lisää konversioita videon avulla

Hubspotin mukaan 64% käyttäjistä ostaa tuotteen todennäköisemmin katsottuaan siitä videon, joka voi sijaita esimerkiksi kotisivulla tietyn tuotteen omalla sivulla. Videon avulla voidaan esittää täsmällisempää sisältöä tuotteesta, jolla ostaja on tarkoitus vakuuttaa hyvistä puolista. Tässä tapauksessa on jo herätetty katsojan huomio, joten pituus ei ole enää merkittävässä asemassa, vaan nyt tehtävänä on vakuuttaa henkilö ostamaan tuote! Videossa tulee olla esiteltynä tuotteen parhaat puolet, eri käyttötarkoitukset sekä mahdollinen opastus tuotteen käyttöön. Muista kuitenkin napakka ja helposti seurattava video unohtamatta visuaalisuutta. Tekstitys on tässäkin tapauksessa hyvä olla olemassa videon katsojaa huomioiden. Jos kotisivullasi esitellään tuotteita tai palveluita, voidaan käyttöön opastavalla videolla lisätä jopa konversioita.

Tässä siis esiteltynä muutama erilainen video ja erilaisten alustojen vaatimukset – voidaan varmaan todeta, ettei yksi video tänä päivänä vastaa kaikkiin tarpeisiin eikä edes sovi kaikkiin alustoihin! Kun satsaat videoon rahaa, käytä hetki aikaa ja pohdi sitä, kenelle haluat videota näyttää ja mistä alustasta nämä ihmiset tavoitat!

 

Tarvitseeko yrityksesi videon kotisivuille, tai vaikka uuden tuotteen esittelyvideon? Ota meihin yhteyttä ja räätälöidään yhdessä teille sopivat videot oikeisiin alustoihin!