YouTube-suomi-sanakirja

 

Oletko aina miettinyt mitä tubettajat eli YouTube-videoiden tekijät tarkoittavat termeillä clickbait tai unboxing? Vaikka osaisitkin kääntää nämä englannin kielen termit suomen kielelle, eivät ne siltikään paljasta termin tarkoitusta.

Tämän YouTube-suomi-sanakirjan avulla ymmärrät jatkossa paremmin, mistä tubettajat oikein puhuvat!

 

ASMR

YouTube sisältää paljon Autonomous Sensory Meridian Response-videoita, joilla pyritään aiheuttamaan aistielämyksiä esimerkiksi erilaisten kuiskausten ja napsutusten avulla. Ihmiset katsovat ja kuuntelevat näitä videoita esimerkiksi helpottaakseen nukahtamista tai rentoutuakseen.

 

Clickbait

Clickbaitiksi kutsutaan klikkiotsikkoa, joka yllyttää katsomaan videon harhaanjohtavan otsikon avulla.

 

Creator Studio

Kanavahallintaohjelma, jossa voidaan editoida ja julkaista YouTube-videoita.

 

Endslate

Tubettajien videoiden lopussa on usein kuva tai graafinen elementti, joka voi sisältää esimerkiksi kehotuksen tilata tubettajan YouTube-kanava.

 

Meet & greet

Meet & greet on tapahtuma, jossa fanit pääsevät tapaamaan lempitubettajansa.

 

MyDay

Video, joka syntyy, kun tubettaja kantaa yhden kokonaisen päivän kameraa mukanaan ja kuvaa päivän tärkeimmät hetket ja lopulta kokoaa klipeistä pidemmän videon päivän tapahtumista.

 

Ootd

Outfit of the day eli päivän asu.

 

Q&A

Lyhennelmä tulee sanoista questions and answers eli kysymykset ja vastaukset. Videolla tubettaja vastailee katsojien lähettämiin kysymyksiin.

 

Unboxing

Video, jossa tubettaja avaa jonkin tuotteen paketeistaan ja esittelee sitä katsojilleen usein antaen omia kommenttejaan. Unboxing voi liittyä esimerkiksi elektroniikaan tai vaatteisiin.

 

Tunnistitko monet termeistä jo entuudestaan vai oliko sanasto sinulle täysin uutta? YouTubeen pääset tutustumaan tarkemmin aikaisempien blogikirjoituksiemme parissa – täällä!